StartsideOpdateringerOm mig selvMit liv i billederTrænererfaringTrænerkurserHjemmebanenBillederVittigheder m.m.VIF Ynglinge 2003FodboldtræningLinksGæstebogKontakt mig

 


Artikel fra www.dame-fodbold.dk - November 2005

”JEG HAR ALDRIG SNAKKET SÅ MEGET”
- et portræt af Vardes succestræner Peter Hansen

Der knokles på træningsbanerne i Varde. Mandag kæmper en udmattet flok sig gennem den obligatoriske restitutionstræning, og det er tydeligt at spillerne er godt brugt efter weekendens kamp i 3F-Ligaen.

Varde er uden tvivl årets positive overraskelse i ligaen. Som oprykker blev holdet ikke levnet de store chancer, men efter den første halvsæson har pigerne sat 16 points ind på kontoen, og overvintrer i den bedste halvdel af tabellen og i realistisk afstand til en bronzemedalje.

Vi har fanget Vardes succestræner Peter Hansen kort før årets sidste opgør (mod Fortuna Hjørring), og har bedt ham om et bud på årsagen til Vardes succes:

”Der har været arbejdet hårdt og målrettet med pige- og kvindefodbolden i mange år i Varde. Vores juniorer har vundet DM et par år i træk, og selvom der ikke er mange af disse årgange tilbage på vores 3F-Liga hold, så har det været med til at skabe kvindefodbold-kulturen i Varde,” forklarer Peter.

”Ser man på førsteholds truppen, så har pigerne været inde i en stor udvikling siden 1. division. Dengang kunne spillerne levere en mindre prangende indsats og alligevel vinde. I dag skal der yders 100 % på alle pladser, hvis vi skal have chancen for points. Det illustreres måske bedst af vores mandagstræning. Da holdet spillede i 1. division kunne vi træne 100 % igennem om mandagen. I efteråret er spillerne helt flade mandag efter at have givet sig fuldstændig i kamp. Der kan vi alene træne restitutionstræning, hvilket viser, at indsatsen og indstillingen har været i orden under kampen, og det er en meget positiv udvikling.”

Hvordan vil du ellers karakterisere overgangen fra 1. division til 3F-ligaen?

”Træningsmæssigt har vi kun indført et ekstra trænings pas. Resten er et spørgsmål om at spillere – og også træner – har udviklet sig. På spillerfronten er en spiller som Janni Arnt vokset enormt. Fra at være et stort talent er hun vokset til at blive en nærmest komplet spiller, der kan tage et stort ansvar.

På træner siden har udviklingen været på det kommunikative plan. Jeg tror aldrig jeg har snakket så meget med spillerne før. Vi har en rigtig god dialog, og det har stor betydning, når alle spillere og trænere skal fungere som en enhed. Som træner forsøger jeg ikke at lægge pres på spillerne. Derfor er medaljer heller ikke et tema i Varde IF. Vi fastholder vort mål om at forblive i 3F-Ligaen, og vi ser på en kamp ad gangen.”

Hvordan ser fremtiden ud for Varde IF?

Uden at lyde for pessimistisk kan jeg godt være en smule bekymret. Vi planlægger måske ikke rigtig mange år ud i fremtiden, da det handler om at manifestere sig i ligaen her og nu. Men som klub kan man altid udvikle sig, og her er det, at man hurtigt kan blive hæmmet af manglende frivillig arbejdskraft. Der skal ydes et kæmpe arbejde, og vi har en del sande ildsjæle i klubben, men det handler også om at fordele byrden på mange skuldre, og her kræver det altså, at mange støtter op.”

I har søgt om kraftcenter status?

”Ja, vi har sendt DBU et kraftigt signal om, at vi knokler hårdt for kvindefodbolden i Varde IF. Der er stor forskel på de bedste og de næstbedste i Danmark, og vi vil naturligvis gerne være med der hvor det er sjovt.”

Hvorvidt Varde IF har umiddelbar udsigt til kraftcenterstatus når Peter Hansen ikke at kommentere. Faktum er dog, at skulle DBU tildele Varde IF den attraktive status, så bliver det kun med Peter Hansen ved roret de første seks måneder, idet Peter takker af til sommer efter 2½ år på posten. Der skal nye udfordringer til, og mon ikke andre klubber står parate med tilbud til den succesfulde træner?

J.O.

(Foto: Carsten “CP” Pedersen, Varde IF)